Terug
Harald van Beilen

“In mijn werk, maar ook erbuiten houd ik van actie.”

advocaat, medeoprichter
e-mail: vanbeilen@vanbeilenrauwerda.nl

“Na het afronden van mijn rechtenstudie in 1991 en het vervullen van mijn dienstplicht als pelotonscommandant van de infanterie, ging ik in 1992 aan de slag in de advocatuur. Op een zeker moment besloot ik een eigen kantoor te starten. Uiteraard in Leeuwarden, waar ik geboren en getogen ben. Sinds 2007 deel ik het ondernemerschap met Marije (Rauwerda). Een succesvolle formule, zo is gebleken. Ons kantoor kan zowel particulieren als bedrijven volledig bijstaan.

Mijn kennis en ervaring is zeer breed, zowel voor particulieren als het mkb. Onder meer op het gebied van personen- en familierecht, verbintenissen- en contractenrecht, zaken- en ondernemingsrecht. Maar ik houd me ook bezig met huur- en bouwrecht. Ook ben ik regelmatig curator in faillissementen en begeleid ik bedrijven bij een reorganisatie of doorstart.

BUITEN WERKTIJD

In mijn werk, maar ook erbuiten houd ik van actie. Zo vorm ik als fanatiek roeier met zeven ondernemers de ‘Fryslân 8’. We doen mee aan nationale en internationale wedstrijden en varen eens per jaar langs de Friese elf steden. Ook mag ik graag racefietsen, mountainbiken, skiën en windsurfen. Stuk voor stuk sporten met snelheid, dynamiek en in een prachtig landschap. Even helemaal ontspannen doe ik thuis, bijvoorbeeld achter de piano.

Verder ben ik in mijn vrije uurtjes actief in de Raad van de Orde van Advocaten in het Arrondissement Noord-Nederland, in de oud-leden verenigingen van de Junior Kamer Friesland en de Ronde Tafel. Ook ben ik bestuurslid van Bedrijvenvereniging De Zwette en de stichting Cambuur Verbindt in lid van Rotaryclub Oldehove.”

Marije Rauwerda

“Ik merk dat veel klanten het prettig vinden dat we de cultuur en gewoonten uit Friesland begrijpen.”

Advocaat, medeoprichter
e-mail: rauwerda@vanbeilenrauwerda.nl

“In 2000 studeerde ik af aan de Rijksuniversiteit Groningen (privaatrecht) en verruilde ik de Martinitoren voor de Oldehove. Als geboren Leeuwarder en telg van een bekende Leeuwarder ondernemersfamilie, voelde dat als thuiskomen. Ik ging in mijn geboortestad aan de slag bij een middelgroot advocatenkantoor, om na zeven jaar met Harald (van Beilen) ons huidige kantoor te starten. Een goede zet.

In het begin van mijn loopbaan werkte ik aan diverse zaken op verschillende rechtsterreinen. Maar al snel had ik de meeste affiniteit met het personen- en familierecht. Hoewel ik nog steeds ondernemers bijsta, specialiseerde ik me in particuliere zaken. Denk aan echtscheidingen, alimentatie, de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, gezag, omgang en adoptie, jeugdrecht en psychiatrisch recht.

Stuk voor stuk thema’s die gepaard gaan met emoties. Dat vraagt van mij als advocaat om een luisterend oor en betrokkenheid. Maar tegelijkertijd de helderheid, scherpte en daadkracht om zaken zo goed mogelijk te regelen. Een boeiend vak.

BUITEN WERKTIJD

Zowel zakelijk als privé zet ik graag de schouders eronder. Een bezig bijtje kun je wel zeggen. Ik houd van sport, mag graag hardlopen en skiën. Ook zie ik graag professionals aan het werk. Zo bezoek ik regelmatig trots van de stad SC Cambuur Leeuwarden, waarvan ons kantoor inmiddels huisadvocaat is. Zelf ben ik actief in het bestuur van de businessclub. Verder doe ik regelmatig leuke uitstapjes met het gezin, familie en vrienden. Een bourgondische levensstijl? Dat is wat overdreven. Noem het liever genieten van de mooie dingen des levens. Pluk de dag!”

Medewerkers
Anneloes van der Welle

Juridisch medewerker/faillissementsmedewerker
e-mail: vanderwelle@vanbeilenrauwerda.nl

Anna de Ruiter

secretaresse
e-mail: deruiter@vanbeilenrauwerda.nl

Jeannou Miedema

” Hier vind ik de verdieping die ik nodig heb, net als de nuchtere kijk en gezellige sfeer!”

 

secretaresse
e-mail: miedema@vanbeilenrauwerda.nl

“Mijn achtergrond is niet de meest voor de hand liggende als secretaresse. Na mijn opleiding Detailhandel, was ik frontdesk medewerker op een sportschool. Hoewel ik dat met veel plezier deed, besloot ik een carrièreswitch te maken. Ik ging aan de slag als notarieel secretaresse bij een notariskantoor. In de tussentijd werd ik moeder. Een mooie tijd. Toch ging ik op zoek naar een baan met meer verdieping. Die vond ik in 2007 bij Van Beilen Rauwerda.

Als secretaresse ben ik de rechterhand van de advocaten op ons kantoor. Ik beheer de agenda’s, verzorg hun correspondentie, facturatie en dien stukken in bij de rechtbank. Daarnaast ben je inhoudelijk het aanspreekpunt voor cliënten. Daarom is het belangrijk dat ik op de hoogte ben van procedures en vervolgstappen.

Of ik nu op mijn plek zit? Helemaal. We hebben een leuk en hecht team. Doordat we vaak dezelfde opvattingen hebben, is het prettig en vlot werken. Bovendien vind ik hier de verdieping die ik nodig heb, net als de nuchtere kijk en gezellige sfeer!

BUITEN WERKTIJD
Ik zou mezelf omschrijven als een creatieve levensgenieter. Ik ga graag met mijn fotocamera de natuur in, maar schiet net zo graag stillevens. Of plaatjes van mijn twee schattige kindjes. Ook in de keuken kan ik me uitleven. Ik ben een experimenterende kok met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Vooral omdat die in de smaak valt bij mijn kinderen!”

Barbara Kramer

“Een luisterend oor is voor cliënten erg belangrijk.”

receptioniste, telefoniste
e-mail: kramer@vanbeilenrauwerda.nl

“Tien jaar was ik juridisch secretaresse in Amsterdam, toen ik aan de slag kon als receptioniste bij Van Beilen Rauwerda. Heerlijk. Om te werken bij een kantoor in het nuchtere Noorden. Bovendien kwam ik er hier achter hoe veelzijdig het werk als secretaresse, maar ook als receptioniste eigenlijk is!

Als receptioniste ben ik een soort duizendpoot. Mijn takenpakket? Van administratief en huishoudelijk werk, tot het ondersteunen van de secretaresses en het ontvangen en te woord staan van cliënten. Een luisterend oor is voor cliënten erg belangrijk.

In mijn eerste weken bij Van Beilen Rauwerda viel me op hoe open het kantoor is. Letterlijk, omdat de buitendeur vaak open staat, en figuurlijk door de gemoedelijke en persoonlijke sfeer. Een sterk punt!

Buiten werktijd

Ik doe graag leuke dingen met vriendinnen of collega’s. Uit eten bijvoorbeeld, of naar musicals. Zelf mag ik ook graag zingen en ben ik alt in een kerkkoor. In de zomermaanden kom ik veel met mijn gezin in ‘het Ibiza van Friesland’: het mooie Makkum. We staan er op de camping. En ik volg er surflessen.”